Een plaatje zegt meer dan 1000 woorden

dossier verslagen

Men zegt wel eens “Een plaatje zegt meer dan 1000 woorden” en in sommige gevallen is dat zeker waar. Zeker wanneer je probeert uit te leggen waar nou precies een bepaald probleem vandaan komt of welk gebied je hebt behandeld.

Er zijn zo per vakgebied heel veel voorbeelden te bedenken wanneer het handig kan zijn om even snel een plaatje bij een rapport te voegen en hier bepaalde punten op aan te duiden. Denk eens aan de dierenfysiotherapeut, paardentandarts, zadelpasser, hoefsmid of een acupunctuurbehandeling bij een hond of kat.

Veel van deze specialisten hebben door de loop der jaren allerlei sjablonen en plaatjes verzameld om in hun rapport op te nemen, maar het verwerken ervan is soms lastig en tijdrovend. Om deze reden hebben wij Vetocare Tekeningen ontwikkeld. 

Met Tekeningen kun je iedere foto of afbeelding omzetten in een Tekening en hier met een enkele klik of tab een notitie toevoegen op exact de juiste plaats. Dit kan soms handig zijn om een exacte plaats op een foto van de betreffende patiënt aan te wijzen. In dit geval zijn er 2 wegen die je kunt volgen.

  1. Een losse tekening toevoegen aan het patiëntendossier
  2. Een tekening toevoegen aan een verslag van een consult of behandeling

 

Een losse tekening toevoegen aan het patiëntendossier

Om een losse tekening aan het patiëntendossier toe te voegen open je het dossier van het betreffende dier. Ga vervolgens naar het kopje Bestanden. Onder bestanden zijn alle bijlagen van het dier te vinden. Indien hier al een bestaande afbeelding of foto aanwezig is, kun je hier al direct notities aan toevoegen door deze om te zetten in een tekening. Dit doe je door op de foto te klikken en te kiezen voor Nieuwe tekening.

Nieuwe tekening dossier

 

Een tekening toevoegen aan een verslag van een consult of behandeling

De meest gebruikte toepassing voor de tekeningen is om een tekening toe te voegen aan een verslag of rapport. Hiervoor maak je een nieuw rapport aan of opent een bestaand rapport. Onderaan het rapport is de knop Nieuwe tekening te vinden. Dit werkt verder hetzelfde als de tekening in het dossier alleen is deze dan direct gekoppeld aan het rapport. Bij het doorsturen of printen van het rapport wordt dan de tekening direct in het rapport opgenomen en worden de notities automatisch netjes genummerd aan het rapport toegevoegd.

Tekening toevoegen aan rapport

Bij het toevoegen van een tekening aan een rapport kun je direct een nieuwe afbeelding uploaden of kun je een afbeelding uit het dossier van het betreffende dier gebruiken. De derde optie is het gebruik van praktijkbestanden. In de praktijkbestanden kun je afbeeldingen bewaren die je vaker als tekening wilt hergebruiken. Denk hierbij aan een anatomische tekening, afbeelding van het gebit of een zadelpas-sjabloon. Hierdoor kun je tekeningen altijd direct gebruiken en aanpassen naar jouw manier van werken en het soort patiënten dat jij behandeld.

De functie Tekening is bij alle Vetocare plannen inbegrepen, dus je kunt er direct mee aan de slag.
 


Vetocare zelf proberen?

14 dagen proberen zonder verplichtingen.