Om facturen te exporteren, bieden wij verschillende mogelijkheden aan:

Factuurlijst exporteren naar een Excel-bestand
Het is mogelijk om de factuurgegevens te exporteren naar een Excel-bestand. Zo is het mogelijk om bijvoorbeeld berekeningen te maken of een kwartaaloverzicht te maken voor de omzetbelasting. Hiermee krijg je vervolgens een Excel bestand met daar in een tabel met onder andere informatie zoals het factuurnummer, belangrijke datums, de cliënt en zijn/haar adres, bedragen zoals omzet, btw bedragen en btw-percentages.

Deze export kun je doen door te navigeren naar jouw factuur overzicht (via 'Facturen' in het menu), en vervolgens links-bovenin op 'Exporteren' > 'Opslaan als Excel-bestand' te drukken. Dit zal automatisch het bestand downloaden.

Eén factuur exporteren naar een Pdf-bestand
Via een Pdf-bestand kun je een factuur zo volledig mogelijk exporteren op een manier waarop deze gemakkelijk geprint of doorgestuurd kan worden. Deze export kun je doen door een factuur te openen via een cliënt of via het factuur overzicht, en vervolgens links-bovenin op 'Downloaden' te drukken. Dit zal automatisch het bestand downloaden.

Factuurlijst exporteren naar een ZIP-bestand
Een combinatie van de twee bovenstaande opties kan ook, door de factuurlijst te exporteren als een ZIP-bestand. Hiermee krijg je een bestand met daar in het Excel-bestand en per factuur een Pdf-bestand. Deze export kun je doen door te navigeren naar jouw factuur overzicht (via 'Facturen' in het menu), en vervolgens links-bovenin op 'Exporteren' > 'Opslaan als Excel-bestand' te drukken.

Aangezien deze export soms enkele minuten kan duren, afhankelijk van het aantal geëxporteerde facturen, zul je worden doorgeleid naar een pagina wat de status van het exporteren weergeeft. Als je deze pagina open laat staan zal uiteindelijk de download automatisch starten. Overigens zal er altijd een e-mail worden verstuurd zodra de download klaar staat, naar de gebruiker die deze export heeft aangevraagd.

Automatisch facturen exporteren via Vetocare Connect
Als overige optie bieden wij een Vetocare Connect plan aan waarmee jouw facturen automatisch geëxporteerd kunnen worden naar onder andere Moneybird en Exact.