Minder gemiste afspraken met automatische berichten

Iedereen heeft het tegenwoordig steeds drukker en we hebben allemaal een volle agenda. Niets is dan zo vervelend om erachter te komen dat je een afspraak hebt gemist. Daarom hebben wij automatische berichten toegevoegd aan Vetocare.

Er zijn drie soorten berichten die je kunt sturen om je cliënten te helpen hun afspraken niet te missen:
  • Een afspraakbevestigingen sturen bij het inplannen van de afspraak.
  • Tijdig een herinnering sturen om je cliënt de afspraak te helpen herinneren.
  • Een herinnering sturen wanneer er nog geen afspraak is. Bijvoorbeeld voor het maken van een controle afspraak of enting.
In dit artikel kijken we naar de eerste optie, de afspraakbevestiging.

Afspraakbevestiging

Wanneer je in Vetocare een afspraak maakt, kun je direct de keuze maken om een afspraakbevestiging te versturen. Dit doe je door, nadat de cliënt geselecteerd is, te kiezen voor de optie “Stuur een bevestiging”.
 

De bevestiging zal, na het opslaan van de afspraak, worden verzonden. De standaardtekst die gebruikt wordt voor de bevestiging is aan te passen via Instellingen > Afspraakbevestiging. De verstuurde bevestiging kan worden gepersonaliseerd door interactieve velden toe te voegen. Hiermee kunnen bijvoorbeeld de naam van de cliënt en de geselecteerde dieren worden toegevoegd aan de afspraakbevestiging.


Als voorbeeld hebben we alvast een bericht klaargezet, deze ziet er zo uit:
 

De interactieve velden kunnen worden toegevoegd met de knoppen onder het bericht. In het bericht zelf zien deze velden er misschien een beetje gek uit, maar deze worden in het verzonden bericht vervangen door de gegevens van de cliënt en de afspraak.


De volgende keer zullen we gaan kijken naar de verschillende opties voor het versturen van herinneringen.
 

Vetocare zelf proberen?

14 dagen proberen zonder verplichtingen.